Christinas (startliknande) musli

Du behöver

  • 10 dl Sempers 100% ren havre
  • 1- 1,5 dl hackad mandel/nötter/valnötter
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl hela linfrön (obs! bränns lätt)
  • 1- 1.5 dl råsocker (gärna friggs)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kallpressad rapsolja (supernyttig o
  • godast! ) annars neutral olja
  • 2 dl vatten
  • Russin efter tycke o smak kanske 1 dl.

Hur gör man?

Sätt ugnen på 200 grader.

hacka mandel och nötter.

blanda noga ihop alla torra ingredienser utom

russinen.

Blanda sedan vatten och olja.

Detta hälls sakta i de torra ingredienserna,

samtidigt som man blandar/kramar in fukten

i flingblandningen.

blandningen ska bli så fuktig att den håller

ihop när man kramar ihop den, men inte så

den kladdar. (man kanske inte behöver

använda allt).

Bred ut blandningen på en långpanna, gärna

noga ut i hörnen, eftersom det bränns först

där.

Detta ska stå i 200 grader på mittenläge i c:a

30 minuter.

Obs! passa noga, man ska röra runt i muslin

minst 3 ggr gånger (glöm inte hörnen där det

brukar brännas först).

När muslin har fått lite jämn solbränna är

den färdig. Tiden är väldigt c:a beroende på

hur fuktig muslin är.

Låt muslin svalna. Blanda sen i russinen.

Smak alternativ är att byta ut vaniljsockret

mot lite kanel och malen kardemumma.

Eller varför inte honung, men ta då flytande

varianten.

Eller nyponskal, fast då får man ta mycket.

Eller byta ut russinen mot hackade dadlar

som finns i hälsokostboden.

Lycka till!

Populära recept

Se alla