Fisksoppa

Du behöver

  • 200 g fiskfilé(er)
  • 1 dl purjolök(ar)
  • 1 dl fänkål, hel
  • 1 tsk smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 paket saffran
  • 1 dl blandsvamp
  • 2 krm basilika
  • 2 krm rosmarin
  • 0,65 l fiskbuljong (kontrollera innehåll eller gör egen)
  • 0,5 dl dill, finklippt

Hur gör man?

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skär fänkålen i smala strimlor.

  2. Fräs purjolöken, fänkål, saffran och svamp i 5 minuter i en gryta, stor nog att servera den färdiga soppan ur. Tillsätt kryddorna och buljongen. Koka upp.

  3. Tillsätt den i bitar skurna fisken och låt sjuda tills den är kokt, 5-10 minuter. Klipp dillen och strö över och tillsätt eventuellt musslor, räkor eller ris.

Gott i soppan är också

1 liten burk musslor

1 dl skalade räkor

1 dl kokt ris

Populära recept

Se alla