Fisksoppa
Du behöver
- 200 g fiskfilé(er)
- 1 dl purjolök(ar)
- 1 dl fänkål, hel
- 1 tsk smör eller mjölkfritt margarin
- 1 paket saffran
- 1 dl blandsvamp
- 2 krm basilika
- 2 krm rosmarin
- 0,65 l fiskbuljong (kontrollera innehåll eller gör egen)
- 0,5 dl dill, finklippt
Hur gör man?
-
Skölj och strimla purjolöken. Skär fänkålen i smala strimlor.
-
Fräs purjolöken, fänkål, saffran och svamp i 5 minuter i en gryta, stor nog att servera den färdiga soppan ur. Tillsätt kryddorna och buljongen. Koka upp.
-
Tillsätt den i bitar skurna fisken och låt sjuda tills den är kokt, 5-10 minuter. Klipp dillen och strö över och tillsätt eventuellt musslor, räkor eller ris.
Gott i soppan är också
1 liten burk musslor
1 dl skalade räkor
1 dl kokt ris