Snabb thailändsk grönsakscurry

Snabb thailändsk grönsakscurry

Annons

Du behöver

  • 2 msk solrosolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk skalad och riven ingefära
  • 1 172 tsk röd thailändsk currypasta
  • 6 dl grönsaksbuljong (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
  • 3 limeblad
  • 250 g skalad och tärnad sötpotatis
  • 250 g pumpa utan frön
  • 8 små putsade minimajskolvar
  • 1 grovt hackad aubergine
  • 125 g hackade gröna bönor
  • 125 g små champinjonhattar
  • 200 g konserverade, avrunna bambuskott
  • salt och peppar
  • Vitt jasminris eller råris till serveringen

Annons

Hur gör man?

  1. Värm upp oljan i en stor kastrull. tillsätt löken, vitlöken och ingefäran och fräs försiktigt i 5 min, Rör om då och då. Blanda ner currypastan och stek försiktigt under ständig omrörning i ytterligare 3 minuter.

  2. Tillsätt buljong och limeblad. Koka upp, salta och peppra efter smak, sänk sedan värmen och låt det hela sjuda i 2 minuter. tillsätt sötpotatis och pumpa, lägg på lock och låt grytan puttra i 10 min

  3. Tillsätt minimajsen, aubergine, gröna böna, svamp och bambuskott. Lägg på locket och sjud i 5- 10 minuter eller tills bönorna är mjuka men ändå knapriga.

  4. Smaka av. Lägg upp i en varm serveringsskål och strö evv riven kokos och basilikablad över. Servera med ris

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons