
Snabb thailändsk grönsakscurry
Annons
Du behöver
- 2 msk solrosolja
- 1 hackad gul lök
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 5 cm färsk skalad och riven ingefära
- 1 172 tsk röd thailändsk currypasta
- 6 dl grönsaksbuljong (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
- 3 limeblad
- 250 g skalad och tärnad sötpotatis
- 250 g pumpa utan frön
- 8 små putsade minimajskolvar
- 1 grovt hackad aubergine
- 125 g hackade gröna bönor
- 125 g små champinjonhattar
- 200 g konserverade, avrunna bambuskott
- salt och peppar
- Vitt jasminris eller råris till serveringen
Annons
Hur gör man?
-
Värm upp oljan i en stor kastrull. tillsätt löken, vitlöken och ingefäran och fräs försiktigt i 5 min, Rör om då och då. Blanda ner currypastan och stek försiktigt under ständig omrörning i ytterligare 3 minuter.
-
Tillsätt buljong och limeblad. Koka upp, salta och peppra efter smak, sänk sedan värmen och låt det hela sjuda i 2 minuter. tillsätt sötpotatis och pumpa, lägg på lock och låt grytan puttra i 10 min
-
Tillsätt minimajsen, aubergine, gröna böna, svamp och bambuskott. Lägg på locket och sjud i 5- 10 minuter eller tills bönorna är mjuka men ändå knapriga.
-
Smaka av. Lägg upp i en varm serveringsskål och strö evv riven kokos och basilikablad över. Servera med ris
Annons