Banankaka

Du behöver

  • 100 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 1 tsk fiberhusk + 1,5 dl vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 st bananer
  • 0,5 dl kallt kaffe

Hur gör man?

Ungstemperatur: 175 grader

Smörj och bröa en hålform.

Rör matfettet och socker poröst

Blanda vatten och fiberhusk i en kastrull, koka upp.

Vid första bubblan ta av kastrullen och vispa i ca 3-4 min.

Vispa ned den gelelika massan i smeten.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.

Tillsätt mosad banan och kaffet.

Grädda i nedredelen av ugnen ca 1 tim.

(ställ en plåt under då det kan svämma över)

Populära recept

Se alla