Banankaka
Du behöver
- 100 g smör eller mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1 tsk fiberhusk + 1,5 dl vatten
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 st bananer
- 0,5 dl kallt kaffe
Hur gör man?
Ungstemperatur: 175 grader
Smörj och bröa en hålform.
Rör matfettet och socker poröst
Blanda vatten och fiberhusk i en kastrull, koka upp.
Vid första bubblan ta av kastrullen och vispa i ca 3-4 min.
Vispa ned den gelelika massan i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
Tillsätt mosad banan och kaffet.
Grädda i nedredelen av ugnen ca 1 tim.
(ställ en plåt under då det kan svämma över)