
Makaronipudding utan ägg
Annons
Du behöver
- 4 dl glutenfria makaroner
- 6 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 4–6 dl mjölk
- 200 g rökt skinka eller kassler, tärnad
- 1 gul lök, hackad
- 3–4 msk riven ost
Hur gör man?
- Koka makaronerna i vattnet 5 min.
- Rör så att vattnet blir simmigt.
- Späd med mjölken och koka på svag värme under omrörning 15-20 minuter. Det ska bli en tjock stuvning.
- Blanda i skinkan och löken, krydda och smaka av.
- Häll stuvningen i smord ugnsfast form, till en höjd av minst 4 cm.
- Strö över riven ost.
- Grädda i ugn 175 grader 45-50 minuter.
- Ta ut puddingen och låt den vila 10-15 min före serveringen.
Annons