Krämig pastasallad med kyckling
Du behöver
- 1 grillad kyckling (hel) eller fyra stekta fileer.
- 400 g glutenfri pasta (ex farfalle eller penne)
- 2 paprikor
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater
- 10 cm purjolök
- 400 g majs
- 1,5 dl majonnäs
- 2 dl laktosfri crème fraîche
- örtsalt
- svartpeppar
Hur gör man?
-
Rensa och skär köttet från kycklingen i strimlor.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
-
Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil.
-
Lägg pastan i en rymlig bunke, strö på örtsalt och blanda.
-
Dela, kärna och skär paprikan i bitar.
-
Skär gurkan och tomaterna i bitar.
-
Strimla purjolöken.
-
Häll av majsen.
-
Blanda crème fraiche med majonnäs.
-
Blanda sedan samman alla ingredienser utan att du mosar sönder grönsakerna.
-
Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 750 kcal
- Kolhydrater: 85g
- Fett: 35g
- Protein: 35g
Allergiinformation
Kolla så inte grillad kyckling har gluten i marinad eller kryddning
Serveringsförslag
Ställ i kylen en stund före servering.