Krämig pastasallad med kyckling

Du behöver

  • 1 grillad kyckling (hel) eller fyra stekta fileer.
  • 400 g glutenfri pasta (ex farfalle eller penne)
  • 2 paprikor
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 10 cm purjolök
  • 400 g majs
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 dl laktosfri crème fraîche
  • örtsalt
  • svartpeppar

Hur gör man?

  1. Rensa och skär köttet från kycklingen i strimlor.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil.

  4. Lägg pastan i en rymlig bunke, strö på örtsalt och blanda.

  5. Dela, kärna och skär paprikan i bitar.

  6. Skär gurkan och tomaterna i bitar.

  7. Strimla purjolöken.

  8. Häll av majsen.

  9. Blanda crème fraiche med majonnäs.

  10. Blanda sedan samman alla ingredienser utan att du mosar sönder grönsakerna.

  11. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 750 kcal
  • Kolhydrater: 85g
  • Fett: 35g
  • Protein: 35g

Allergiinformation

Kolla så inte grillad kyckling har gluten i marinad eller kryddning

Serveringsförslag

Ställ i kylen en stund före servering.

Populära recept

Se alla