Citronpasta

Du behöver

  • 1 citron (saften, och citronskalet om man vill har mer kraftigare och djupare karaktär)
  • 2 små schalottenlökar
  • 1-2 msk laktosfritt smör (laktos eller mjölkfritt om önskas)
  • 1 dl pastavatten (efter kokning av glutenfri pasta)
  • 1 dl parmesanost
  • 1 kruka Persilja
  • Salt och peppar
  • Glutenfri pasta (som passar smak och allergi)

Hur gör man?

  1. Hacka löken i små bitar, gärna finhackad och sätt samtidigt på pastavatten

  2. Stek löken på låg värme i laktosfria smöret och häll i glutenfria pastan i kastrullen som kokar

  3. Riv parmesanost och hacka persilja

  4. Blanda ner citronsaften, hälften av parmesanosten och persiljan och 1 dl pastavatten

  5. Krydda efter tycke och smak med salt och peppar och blanda samtidigt ner pastan i såsen och låt koka under någon minut.

Garnera med andra hälften av den rivna parmesanosten och hackade persilja

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 550 kcal

Allergiinformation

Parmesanost är normalt naturligt laktosfri

Populära recept

Se alla