Citronpasta
Du behöver
- 1 citron (saften, och citronskalet om man vill har mer kraftigare och djupare karaktär)
- 2 små schalottenlökar
- 1-2 msk laktosfritt smör (laktos eller mjölkfritt om önskas)
- 1 dl pastavatten (efter kokning av glutenfri pasta)
- 1 dl parmesanost
- 1 kruka Persilja
- Salt och peppar
- Glutenfri pasta (som passar smak och allergi)
Hur gör man?
-
Hacka löken i små bitar, gärna finhackad och sätt samtidigt på pastavatten
-
Stek löken på låg värme i laktosfria smöret och häll i glutenfria pastan i kastrullen som kokar
-
Riv parmesanost och hacka persilja
-
Blanda ner citronsaften, hälften av parmesanosten och persiljan och 1 dl pastavatten
-
Krydda efter tycke och smak med salt och peppar och blanda samtidigt ner pastan i såsen och låt koka under någon minut.
Garnera med andra hälften av den rivna parmesanosten och hackade persilja
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 550 kcal
Allergiinformation
Parmesanost är normalt naturligt laktosfri