Hurtbulle

Du behöver

  • 2 dl boveteflingor
  • 5 dl Sempers Finmix
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Alpro Soja Yofu Naturell yoghurt
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl lingonsylt

Hur gör man?

Jag har utgått från ett recept i Arla Köket Nr

1/2005 och bytt ut ingredienserna till sånt

som passar mig bättre. Funkar jättebra -

enkelt och blir väldigt gott.

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra

ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt,

honung och sylt. Klicka ner smeten i en

smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Stjälp upp limpan och låt den svalna under

bakduk.

Brödet blir ganska sött och grovt. Vill man ha

mindre sötma så går det bra att minska

mängden honung och/eller russin.

Populära recept

Se alla