Hurtbulle
Du behöver
- 2 dl boveteflingor
- 5 dl Sempers Finmix
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl russin
- 1 dl solrosfrön
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl Alpro Soja Yofu Naturell yoghurt
- 1/2 dl flytande honung
- 1/2 dl lingonsylt
Hur gör man?
Jag har utgått från ett recept i Arla Köket Nr
1/2005 och bytt ut ingredienserna till sånt
som passar mig bättre. Funkar jättebra -
enkelt och blir väldigt gott.
Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra
ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt,
honung och sylt. Klicka ner smeten i en
smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under
bakduk.
Brödet blir ganska sött och grovt. Vill man ha
mindre sötma så går det bra att minska
mängden honung och/eller russin.