Köttfärslimpa med klyftad potatis

Du behöver

  • 300-400 g nötfärs
  • 4-5 msk havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.75 - 2 dl havredryck t ex solhavre eller oatly
  • 1/2 tsk fiberhusk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 msk riven lök
  • 1 tsk oregano
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning tärning (kontrollera innehåll)
  • ev 1 msk persilja
  • 8-10 potatisar
  • 3-4 lökar
  • 4-5 morötter

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 250 grader

  2. Blanda havregryn, potatismjöl och

havredrycken.

Låt svälla 10-15 minuter

  1. Rör ned salt, peppar, fin riven lök och

fiberhusk.

  1. Blanda samman med köttfärsen.

  2. Lägg färsen på ett ugnssäkert fat.

Forma till en knubbig limpa. (vatten

sköljda händer)

  1. Skala potatis, lök och morötter. Skär

potatis och lök i klyftor.

Skiva morötterna tunt

Förväll löken och morötterna i ca 4-8

minuter. Spar buljongen. Lägg

potatisen, morötterna och löken runt

färsen.

  1. Sätt in fatet mitt i ugnen och minska ned

värmen till 175 grader. Stek i ca 60

minuter. Slå över buljongen efter halva

tiden.

Strö ev över persilja

Populära recept

Se alla