Köttfärslimpa med klyftad potatis
Du behöver
- 300-400 g nötfärs
- 4-5 msk havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1.75 - 2 dl havredryck t ex solhavre eller oatly
- 1/2 tsk fiberhusk
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 krm peppar
- 1 msk riven lök
- 1 tsk oregano
- 1 1/2 dl vatten
- 1/2 buljongtärning tärning (kontrollera innehåll)
- ev 1 msk persilja
- 8-10 potatisar
- 3-4 lökar
- 4-5 morötter
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 250 grader
-
Blanda havregryn, potatismjöl och
havredrycken.
Låt svälla 10-15 minuter
- Rör ned salt, peppar, fin riven lök och
fiberhusk.
-
Blanda samman med köttfärsen.
-
Lägg färsen på ett ugnssäkert fat.
Forma till en knubbig limpa. (vatten
sköljda händer)
- Skala potatis, lök och morötter. Skär
potatis och lök i klyftor.
Skiva morötterna tunt
Förväll löken och morötterna i ca 4-8
minuter. Spar buljongen. Lägg
potatisen, morötterna och löken runt
färsen.
- Sätt in fatet mitt i ugnen och minska ned
värmen till 175 grader. Stek i ca 60
minuter. Slå över buljongen efter halva
tiden.
Strö ev över persilja