Falsk senapssill
Du behöver
-
2 auberginer
-
1 dl olja
-
5 msk senap
-
3 msk rårörsocker
-
en nypa salt
-
ca 1 1/2 dl havregrädde
-
Expertuttalande om havre i behandlingen av celiaki.
-
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
-
Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation
Hur gör man?
Skiva auberiginerna på längden.
Koka dem mjuka i kraftigt saltat vatten.
Häll av vattnet och låt svalna.
Rör samman senapen, rårörsockret med en liten nypa salt. Tillsätt försiktigt oljan under omrörning.
Blanda i till sist havregrädden.
Häll senapsblandningen över auberginskivorna och rör om.
Gott alternativ för dig som inte tål fisk eller för dig som är vegan!