Du behöver

  • 2 auberginer

  • 1 dl olja

  • 5 msk senap

  • 3 msk rårörsocker

  • en nypa salt

  • ca 1 1/2 dl havregrädde

  • Expertuttalande om havre i behandlingen av celiaki.

  • Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.

  • Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation

Hur gör man?

Skiva auberiginerna på längden.

Koka dem mjuka i kraftigt saltat vatten.

Häll av vattnet och låt svalna.

Rör samman senapen, rårörsockret med en liten nypa salt. Tillsätt försiktigt oljan under omrörning.

Blanda i till sist havregrädden.

Häll senapsblandningen över auberginskivorna och rör om.

Gott alternativ för dig som inte tål fisk eller för dig som är vegan!

Populära recept

Se alla