Kyckling/wokgryta
Du behöver
-
3 kycklingfileér (frysta)
-
1 påse wokgrönsaker
-
ca 2 dl Otlay grädde
-
ca 2 dl solhavremjölk
-
senap
-
salt/peppar
-
Expertuttalande om havre i behandlingen av celiaki.
-
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
-
Det ska vara helt frivilligt att låta ren havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation
Hur gör man?
Skär kycklingen i strimlor och stek i wokpanna eller stekpanna. Fräs med wokgrönsakerna tills de är riktigt varma. Häll i grädde och mjölk. Krydda och ta i ca 1 msk senap (efter smak och tycke).
Serveras med ris eller strips.