Kyckling/wokgryta

Du behöver

  • 3 kycklingfileér (frysta)

  • 1 påse wokgrönsaker

  • ca 2 dl Otlay grädde

  • ca 2 dl solhavremjölk

  • senap

  • salt/peppar

  • Expertuttalande om havre i behandlingen av celiaki.

  • Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.

  • Det ska vara helt frivilligt att låta ren havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation

Hur gör man?

Skär kycklingen i strimlor och stek i wokpanna eller stekpanna. Fräs med wokgrönsakerna tills de är riktigt varma. Häll i grädde och mjölk. Krydda och ta i ca 1 msk senap (efter smak och tycke).

Serveras med ris eller strips.

Populära recept

Se alla