Glutenfri Pizza

Du behöver

Deg

  • 150 g kesella
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 250 g Hammermühle ljus mjölmix
  • 1 tsk bakpulver

Grundfyllning

  • 1 dl tomatpuré
  • 1 st lök, skalad, hackad
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl riven hårdost (vällagrad, minst 6 månader)

Hur gör man?

Blanda kesella, olja, ägg och salt i en bunke.

Blanda mjöl och bakpulver.

Blanda in det mesta av mjölet i kesellablandningen.

Låt degen vila kallt ca 30 minuter.

Strö över resten av mjölet så att du kan ta degen med händerna utan att det fastnar för mycket.

Platta ut degen till 2 små eller en stor pizza på bakplåtspapper. Lägg bakplåstpapperet med pizzorna på en bakplåt.

Pensla gärna de pizzadegen med lite olja innan fyllningen läggs på.

Bred på fyllningen och strö över osten.

Grädda i ugn 225-250 grader 12-15 minuter.

Populära recept

Se alla