Tunnbrödskakor

Du behöver

  • 1/2pkt. jäst
  • 50 gr. mjölkfr. margarin
  • 5 dl. havremjölk
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1 msk. fiberhusk
  • 2 msk sirap
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. hjorthornssalt
  • 8 dl Sempers grovmix (ca)
  • Ugnstemperatur: ca 300 grader.

Hur gör man?

Smula ner jästen, smält margarinet, häll på vätskan - bli fingervarmt! Häll degspadet över jästen och låt den lösa sig.

Tillsätt husken och Fibrex, låt stå och svälla i ca 10 minuter.

Tillsätt sirap, salt , hjorthornssalt och de mesta av mjölet. Arbeta degen lääääääänge i maskin. Degen ska hålla ihop, men vara kladdig!

Låt den jäsa ca 30 minuter.

Utbakning: Ta först rejält med mjöl i handen, "kladda" sen upp en klick deg i handen, rulla till en boll, tryck den platt på plåten och kavla den med "kruskavel".

Grädda ganska långt upp i ugnen i ca 5 minuter.

Lägg brödet i en trave, med fuktade handdukar runt om, låt kallna.

Det här brödet har INGET av det torra, smuliga över sig, som "glutenbröd" ofta har!!

Populära recept

Se alla