Tunnbrödskakor
Du behöver
- 1/2pkt. jäst
- 50 gr. mjölkfr. margarin
- 5 dl. havremjölk
- 1/2 dl Fibrex
- 1 msk. fiberhusk
- 2 msk sirap
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. hjorthornssalt
- 8 dl Sempers grovmix (ca)
- Ugnstemperatur: ca 300 grader.
Hur gör man?
Smula ner jästen, smält margarinet, häll på vätskan - bli fingervarmt! Häll degspadet över jästen och låt den lösa sig.
Tillsätt husken och Fibrex, låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt sirap, salt , hjorthornssalt och de mesta av mjölet. Arbeta degen lääääääänge i maskin. Degen ska hålla ihop, men vara kladdig!
Låt den jäsa ca 30 minuter.
Utbakning: Ta först rejält med mjöl i handen, "kladda" sen upp en klick deg i handen, rulla till en boll, tryck den platt på plåten och kavla den med "kruskavel".
Grädda ganska långt upp i ugnen i ca 5 minuter.
Lägg brödet i en trave, med fuktade handdukar runt om, låt kallna.
Det här brödet har INGET av det torra, smuliga över sig, som "glutenbröd" ofta har!!