Leverpastej

Du behöver

  • ½ kg lever
  • ½ kg färs
  • ½ gul lök
  • 1 dl mjöl
  • 1msk potatismjöl
  • 1 pkt (2½dl) imat Oatlys matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Hur gör man?

Ugn: 175 grader

  1. Häll vatten i en braspanna och sätt in den i ugnen. Skär levern i småbitar.

  2. Mal den skalade löken och levern med en mixerstav. (köttkvarn)

  3. Häll i Imaten i en skål och vispa ner mjöl, potatismjöl och krydderna du vill ha i.

  4. Blanda därefter ner lever, lök och färs. Mixa smeten väl.

  5. Smörj ett par långa sockerkakasformar med mjölkfritt margarin och fyll formarna till 3/4.

  6. Baka pastejerna i ugn 1½ timme täckta med folie. Formarna ska stå i den vattenfyllda braspannan.

  7. Stjälp ej upp pastejerna förrän de kallnat.

Populära recept

Se alla