Leverpastej
Du behöver
- ½ kg lever
- ½ kg färs
- ½ gul lök
- 1 dl mjöl
- 1msk potatismjöl
- 1 pkt (2½dl) imat Oatlys matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Hur gör man?
Ugn: 175 grader
-
Häll vatten i en braspanna och sätt in den i ugnen. Skär levern i småbitar.
-
Mal den skalade löken och levern med en mixerstav. (köttkvarn)
-
Häll i Imaten i en skål och vispa ner mjöl, potatismjöl och krydderna du vill ha i.
-
Blanda därefter ner lever, lök och färs. Mixa smeten väl.
-
Smörj ett par långa sockerkakasformar med mjölkfritt margarin och fyll formarna till 3/4.
-
Baka pastejerna i ugn 1½ timme täckta med folie. Formarna ska stå i den vattenfyllda braspannan.
-
Stjälp ej upp pastejerna förrän de kallnat.