Våfflor

Du behöver

  • Något mindre än 25 gr jäst
  • 1 1/4 dl Oatly iMat
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2,5 dl Sempers fin mix naturligt glutenfri
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • (1 tsk Loprofin - äggersättningsmedel) - går att utesluta
  • 1/2 dl flytande mjölkfritt/sojafritt margarin

Hur gör man?

Smula jästen i en bunke. Häll Oatly och vatten i en gryta och värm till max 37 grader C. Häll blandningen över jästen och lös upp. Blanda i salt, socker, äggersättning, mjölmix och margarinet. Rör ihop till klumpfri smet. Låt jäsa ca 15-20 minuter eller tills du ser att smeten svällt ordentligt. Grädda som vanligt i våffeljärn utan att smörja laggarna.

Detta recept är bara översatt från det recept jag själv använder mig av vid våffelbak dvs med vanlig mjölk, mjöl och ägg i motsvarande mängder- gör då förståss dubbel sats : )

Populära recept

Se alla