Glutenfria våfflor utan ägg

Du behöver

  • 100 g margarin
  • 4,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 240 g (4-4,5 dl) Glutenfri Mjölmix (ex semper)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • margarin till våffeljärnet

Hur gör man?

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.

  2. Blanda bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.

  3. Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.

  4. Pensla järnet med smält margarin och grädda smeten i våffeljärnet.

  5. Servera med något gott som frukt, sylt eller glass.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 90 kcal

Populära recept

Se alla