Glutenfria Våfflor

Du behöver

  • 3 dl Maizena
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 3 dl Mjölk Låglaktos eller laktosfri
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Olja
  • Margarin efter allergi

Hur gör man?

  1. Blanda de torra ingredienserna.

  2. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och rör till en jämn smet.

  3. Tillsätt resten av mjölken, samt ägg och olja och vispa ihop tills allt är utblandat.

  4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan.

  5. Lägg på ca ½ dl smet och grädda till frasiga våfflor.

Rör om i smeten då och då för att förhindra att majsstärkelsen sjunker till botten.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 157 kcal

Populära recept

Se alla