Kantarellsoppa med bacontärningar
Du behöver
- 5 dl färska kantareller (gula eller trattisar)
- 250 gram schalottenlök
- 0,5 dl Milda Culinesse
- 0,5 tsk curry
- 8 dl kycklingbuljong
- 2 dl portvin
- 2 dl havregrädde
- salt
- cajennpeppar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 paket tärnad bacon
- 2 skivor vitt mjölkfritt bröd
Hur gör man?
Putsa kantarellerna väl och skiva löken.
Fräs sedan löken och hälften av svampen i margarinet och curryn.
Späd med kycklingbuljongen och låt alltsammans småkoka 10 min.
Tillsätt sedan havregrädden och låt det koka ytterligare 5 min.
Mixa soppan så att den blir slät och smaksätt med portvin, salt och cajennpeppar. Avsluta med att tillsätta vinägern.
Skär brödet i tärningar och knaperstek bröd och bacon tillsammans med resten av svampen. Låt alltsammans rinna av på hushållspapper.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg bacon, bröd och svamp i en hög mitt på varje tallrik.
Det går givetvis att använda fryst eller torkad svamp i anpassad mängd.