Kantarellsoppa med bacontärningar

Du behöver

  • 5 dl färska kantareller (gula eller trattisar)
  • 250 gram schalottenlök
  • 0,5 dl Milda Culinesse
  • 0,5 tsk curry
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 dl portvin
  • 2 dl havregrädde
  • salt
  • cajennpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 paket tärnad bacon
  • 2 skivor vitt mjölkfritt bröd

Hur gör man?

Putsa kantarellerna väl och skiva löken.

Fräs sedan löken och hälften av svampen i margarinet och curryn.

Späd med kycklingbuljongen och låt alltsammans småkoka 10 min.

Tillsätt sedan havregrädden och låt det koka ytterligare 5 min.

Mixa soppan så att den blir slät och smaksätt med portvin, salt och cajennpeppar. Avsluta med att tillsätta vinägern.

Skär brödet i tärningar och knaperstek bröd och bacon tillsammans med resten av svampen. Låt alltsammans rinna av på hushållspapper.

Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg bacon, bröd och svamp i en hög mitt på varje tallrik.

Det går givetvis att använda fryst eller torkad svamp i anpassad mängd.

Populära recept

Se alla