Spenatlasagne med Chevre

Du behöver

  • 1 paket fryst bladspenat (250g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • Ca 150g chevre
  • 4 dl mjölk
  • 10 soltorkade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 paket färska lasagneplattor (200g) (anpassade efter allergi)
  • salt och peppar

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur bladspenaten. Skala och hacka löken. Fräs den och bladspenaten i olivolja i en stekpanna. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1krm grovmalen svartpeppar.

  2. Mixa chevre, mjölk och soltorkade tomater med stavmixer eller i en mateberedare. Krydda med basilika 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.

  3. Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en gratängform. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 min.

Populära recept

Se alla