Spenatlasagne med Chevre
Du behöver
- 1 paket fryst bladspenat (250g)
- 1 stor gul lök
- 1 msk olivolja
- Ca 150g chevre
- 4 dl mjölk
- 10 soltorkade tomater
- 1 tsk torkad basilika
- 1 paket färska lasagneplattor (200g) (anpassade efter allergi)
- salt och peppar
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200 grader. Tina och krama ur bladspenaten. Skala och hacka löken. Fräs den och bladspenaten i olivolja i en stekpanna. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1krm grovmalen svartpeppar.
-
Mixa chevre, mjölk och soltorkade tomater med stavmixer eller i en mateberedare. Krydda med basilika 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
-
Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en gratängform. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 min.