Resa ?

Fråga:

Hej!
Har en pojke som har glutenallergi och diabetes. Hur gör man enklast när man skall åka på semester utomlands? Vi skall till Grekland i sommar.
MVH
Lars

Dietistens Svar:

När det gäller Resa ?. Jag måste erkänna att mina kunskaper om glutenfria varor i Grekland är mycket begränsade. Kanske någon vet om Du ställer frågan i Forum på allergimat.com. Celiakiförbundet har information på grekiska om vad glutenintolerans innebär, det är ett litet kort som man kan ha med sig och visa upp på restauranger och i butiker.
Många som reser utomlands har med sig bröd, det finns numera t ex minibaguetter som är förpackade två och två i plastförpackning med en hållbarhet på 4-6 månader, det finns också skivat bröd vitt och grovt i 250 gramsförpackningar. Sempers grovknäcke är också bra resebröd.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Resa ? är skrivet av Lars Johansson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Resa ?:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Laktos i kasein >>

Förstoppad, kan det bero på mjölk/laktosintolerans? >>

Vetestärkelse och malt >>

Gluten Intolerans >>

Honung? >>

Söka lågproteinprodukter >>

Tapioka >>

Grilloljor >>

Wasabi till Sushi! >>

Vitaminer >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.