Äggersättning för hårda kakor
Fråga:
Hej! Jag skulle vilja ha lite tips på vad man skulle kunna använda istället för ägg i hårda kakor som maränger, småkakor och pajer. Jag har läst att gelatin går att använda, men eftersom jag är vegetarian fungerar inte det heller! Om du inte kan besvara frågan, så undrar jag vad det är för ämnen i ägget som gör att det blir hårt, finns det i andra produkter naturligt?
Tack på förhand!
Dietistens Svar:
När det gäller Äggersättning för hårda kakor. sojaprotein har samma egenskaper. Det är proteinet som går att vispa in luft i så att det blir fluffigt. Det är proteintrådarna som binder in luften.
Om man inte tål soja kan man använda Loprofin äggersättning till kakor och pajer men det fungerar inte till typ maränger.
Ingen av dem går att använda som ersättning när det gäller äggstanning och omelett.
Äggersättning för hårda kakor är skrivet av Isabel Wåland, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Äggersättning för hårda kakor:
Vad är Tahini? Allergi mot Tahini? >>
Loprofin Äggersättning utan inrådan från läkare? >>
Fullvärdig kost vid Nötallergi o korsreaktioner? >>
Äggallergisk, kan man äta kyckling? >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Laktos i medicin till mjölkproteinallergiker >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.