Tortillas
Du behöver
- 2 dl Majsmjöl
- 1,5 dl Bovetemjöl
- 1,5 dl Sojamjöl
- 0,5 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk HavsSalt
- 2 msk Olja
- 1,5 dl Vatten
- 1 dl Majs
- 1 tsk Hackad Chili
Hur gör man?
Tillagning
Blanda alla mjölsorter, bakpulver, chili och salt i en bunke.
Tillsätt olja och majs till en grynig massa.
Häll på vatten och arbeta degen smidig.
Dela degen i 12 lika stora bitar och rulla till bollar, låt dem vila under duk i 20 min.
Kavla ut bollarna på majsmjölat bord till rundlar ca 15-16 cm i diameter.
Värm en torr stekpanna och grädda bröden i 2 min på varje sida.
Bildas det bubblor, tryck till dem med stekspaden.
Trava de färdiga tortillas på varandra och täck med en bakduk så håller de sig varma.