Tortillas

Du behöver

  • 2 dl Majsmjöl
  • 1,5 dl Bovetemjöl
  • 1,5 dl Sojamjöl
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk HavsSalt
  • 2 msk Olja
  • 1,5 dl Vatten
  • 1 dl Majs
  • 1 tsk Hackad Chili

Hur gör man?

Tillagning

Blanda alla mjölsorter, bakpulver, chili och salt i en bunke.

Tillsätt olja och majs till en grynig massa.

Häll på vatten och arbeta degen smidig.

Dela degen i 12 lika stora bitar och rulla till bollar, låt dem vila under duk i 20 min.

Kavla ut bollarna på majsmjölat bord till rundlar ca 15-16 cm i diameter.

Värm en torr stekpanna och grädda bröden i 2 min på varje sida.

Bildas det bubblor, tryck till dem med stekspaden.

Trava de färdiga tortillas på varandra och täck med en bakduk så håller de sig varma.

Populära recept

Se alla