Tårtbotten med sting

Tårtbotten med sting

Annons

Du behöver

  • 225 g äggvita
  • 75 g socker
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2½–3 lime (juicen)
  • mer än 1 tsk vaniljsocker (efter smak)
  • minst ½ dl strösocker (efter smak)
  • lämplig olja

Hur gör man?

vispa äggvitan med maskin visp häll samtidigt långsamt i sockret i äggvitan

vispa tills marängen blivit styv du skall riskfritt kunna hålla skålen/bunken uppochner över huvet

ta fram en annan bunke riv sönder mandelmassan knäck i äggen rör tills det blir en jämn gegga lägg i sockret och vaniljsockret häll i josen

ta lite av mandel geggan och skopa över i marängen vänd runt försiktigt tills det blir jämn konsistens samt färg efter det tar du och häller hälften i mandelmasse smeten och vänder runt efter ett tag så häller du i resten av maräng geggan i mandelmasse smeten var noga med att röra eller vända försiktigt det skall vara väldigt luftigt

häll i en socker kaks form eller nått sånt som är oljad och häll försiktigt ner smeten i formen

den har en tendens att sjunka den här kakan

och den blir inte större i slutet än hur smeten är

Annons

Populära recept

Se alla

Annons