Citroncheesecake med passionsfrukt
Du behöver
Botten
- 150 g digestivekex (c:a 12 st.) kontrollera innehåll
- 50 g mjölkfritt margarin
Fyllning
- 4 gelatinblad
- 2 ägg
- 4 dl laktosfri lätt crème fraiche
- 2 dl laktosfri vispgrädde
- 1,5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- rivet skal och saft av en citron
Glasyr
- 3 gelatinblad
- 2 msk socker
- 4 msk vatten
- 3 passionsfrukter
Hur gör man?
Finfördela kexen i matberedare.
Smält fettet och blanda med kexsmulorna.
Tryck ner smuldegen i en form med löstagbar klant.
Ställ i kylen.
Lägg i gelatinet i vatten i c:a 5 minuter.
Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda gulor, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned försiktigt.
Värm citronsaften i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i citronsaften och låt smälta.
Låt svalna något och häll sedan i en tunn stråle ner i smeten under omrörning.
Häll blandningen i formen.
Ställ i kylen minst en timme.
Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten i c:a 5 minuter.
Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
Lägg i och lös upp det urkramade gelatinet.
Skrapa i innehållet i passionsfrukterna.
Blanda väl och låt svalna. Ställ eventuellt i kylskåp en liten stund.
Ta fram formen och bred geléet över cheesecaken.
Täck över och låt stå minst en timme i kylen till geléet stelnat helt.
Lossa tårtan från formen runt kanten och under botten med en kniv.