Citroncheesecake med passionsfrukt

Du behöver

Botten

  • 150 g digestivekex (c:a 12 st.) kontrollera innehåll
  • 50 g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 4 dl laktosfri lätt crème fraiche
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal och saft av en citron

Glasyr

  • 3 gelatinblad
  • 2 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 3 passionsfrukter

Hur gör man?

Finfördela kexen i matberedare.

Smält fettet och blanda med kexsmulorna.

Tryck ner smuldegen i en form med löstagbar klant.

Ställ i kylen.

Lägg i gelatinet i vatten i c:a 5 minuter.

Dela äggen i gulor och vitor.

Blanda gulor, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten.

Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned försiktigt.

Värm citronsaften i en kastrull.

Krama ur gelatinbladen och lägg dem i citronsaften och låt smälta.

Låt svalna något och häll sedan i en tunn stråle ner i smeten under omrörning.

Häll blandningen i formen.

Ställ i kylen minst en timme.

Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten i c:a 5 minuter.

Hetta upp socker och vatten i en kastrull.

Lägg i och lös upp det urkramade gelatinet.

Skrapa i innehållet i passionsfrukterna.

Blanda väl och låt svalna. Ställ eventuellt i kylskåp en liten stund.

Ta fram formen och bred geléet över cheesecaken.

Täck över och låt stå minst en timme i kylen till geléet stelnat helt.

Lossa tårtan från formen runt kanten och under botten med en kniv.

Populära recept

Se alla