Köttfärspaj

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 200 g färska champinjoner
  • 2,5 msk tomatpuré
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk majskorn
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 msk vetemjöl
  • (1 st vitlöksklyfta)
  • ca 2 dl Oatly I Mat

Pajdeg

  • 150 g mjölkfritt matfett
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Hur gör man?

  1. Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i lite matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.

  3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.

  4. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  5. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Ringla försiktigt I Mat över färsen. Den kommer rinna ner i färsen i ugnen, men också lägga sig lite som en yta (lite ostliknande) över pajen.

  6. Grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.

Servera med sallad!

Populära recept

Se alla