Köttfärspaj
Du behöver
- 400 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 200 g färska champinjoner
- 2,5 msk tomatpuré
- 0,75 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk oregano
- 1 burk majskorn
- 0,5 tsk timjan
- 0,5 msk vetemjöl
- (1 st vitlöksklyfta)
- ca 2 dl Oatly I Mat
Pajdeg
- 150 g mjölkfritt matfett
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
Hur gör man?
-
Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
-
Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i lite matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
-
Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
-
Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
-
Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Ringla försiktigt I Mat över färsen. Den kommer rinna ner i färsen i ugnen, men också lägga sig lite som en yta (lite ostliknande) över pajen.
-
Grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med sallad!