Underbar vegetarisk paj
Du behöver
Pajdeg
- ca: 3dl glutenfri mjölblandning efter allergi
- 1 krm salt
- 75g mjölkfritt margarin efter allergi
- 2 kokta kalla potatisar (Ev. om du vill :1dl kesella 1% istället)
- 1-2msk vatten
- Mjölkfritt margarin till smörjning av formen
Fyllning
- 250g körsbärstomater
- ca: 200g champinjoner
- Färsk persilja
- ca: 1dl ost
- vitpeppar
- salt
Stanning
- ca: 1 burk laktosfri lätt créme fraiche
- ca: 3msk vatten
- ost
Hur gör man?
Sätt ugnen på 225grader.
Använd helst matberedare till pajdegen.
Häll i mjölblandningen, salt och margarin.
Pressa potatisen och tillsätt lite i taget (ev.kesellan).
Häll sedan långsamt i vattnet.
Kör i någon minut.
Smörj formen och pressa ut degen i den. Tänk på att den blir lite kladdig.
Förgrädda pajskalet i ca: 10min.
Skölj körsbärstomaterna, champinjonerna och persiljan.
Dela tomaterna i cirkelformade små bitar.
Dela champinjonerna längs med i tunna stora bitar.
Varva ett lager med körsbärstomater med ett lager champinjoner.
Hacka persiljan och stö ut den över hela pajen.
Krydda och täck över med ett lager ost.
Blanda den laktosfria créme fraichen med vatten och ost. Häll sedan detta över fyllningen.
Grädda i 25-30min mitt i ugnen på 220-225grader.