Tekakor
Du behöver
- 2 1/2 dl mjölk,
- 1 dl kesella gourmet,
- 1 msk husk,
- 25 gr jäst,
- 50 gr rumsvarmt smör el. margarin,
- 3 msk socker,
- 1 krm salt,
- 1 krm hjorthornssalt,
- ca 7 dl fin glutenfri mjölmix.
Hur gör man?
- värm mjölken och kesellan fingervarm och häll vätskan över husken. rör om och låt svälla i ca 10 minuter.
- smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. klicka ner matfetten ohc tillsätt därefter socker och salt. rör om.
- blanda ner mjölblandningen tillsammans med hjorthornssaltet. arbeta samman till en smidig och blank, men ganska lös deg. låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
- ta upp degen på bakbord. mjöla med glutenfri mjölblandningen. knåda degen ganska väl.
- forma till tekakor och lägg dom på bakplåtspapper på en plåt. låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
6 grädda i 5--10 minuter i 225 graders värme. i mitten av ugnen.
smakar nästan som "vanligt" bröd! mycket gott!!!!!