Björnbärspaj

Björnbärspaj

Du behöver

  • 75 g mjölkfritt smör
  • 2½ dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 3 dl bär (t.ex. björnbär, hallon, rabarber eller vinbär)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk potatismjöl

Hur gör man?

Lägg bären i en pajform.

Blanda socker och potatismjöl och strö jämt över bären. Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och sirap till en smuldeg.

Strö smuldegen över bären.

Grädda i 225C i ca 20 min.

Severa med

ljummen med vaniljglass,

vispad grädde/ havregrädde/ kokosgrädde eller vaniljsås.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons