Tranbärskaka
Du behöver
- 1-2 msk mjölk- och sojafritt margarin
- 1-2 msk fiberhusk
- 3dl tranbär
- 3/4 dl socker
- 1 1/2 dl apelsinjuice eller
- 1 1/2 dl rårörd lingonsylt
- 300g äkta mandelmassa
- 3 ägg
Hur gör man?
Smörj och ströa en rund form, 22-25 cm i diameter, med margarin och fiberhusk.
-
Koka tranbär med socker och apelsinjuice ca 5 min och låt svalna.
-
Riv mandelmassan grovt och rör ner ett ägg i sänder. Skrapa ner blandningen i formen. Lyft upp bären och lägg dem på mandelmasseblandningen i formen eller bred ut lingonsylten.
-
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 min och låt svalna.
Ur Matmagasinet nr 11/00
Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.
Även Gluten & Laktosfritt.
Tel 042- 17 38 00, [email protected]