Tranbärskaka

Du behöver

  • 1-2 msk mjölk- och sojafritt margarin
  • 1-2 msk fiberhusk
  • 3dl tranbär
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/2 dl apelsinjuice eller
  • 1 1/2 dl rårörd lingonsylt
  • 300g äkta mandelmassa
  • 3 ägg

Hur gör man?

Smörj och ströa en rund form, 22-25 cm i diameter, med margarin och fiberhusk.

  1. Koka tranbär med socker och apelsinjuice ca 5 min och låt svalna.

  2. Riv mandelmassan grovt och rör ner ett ägg i sänder. Skrapa ner blandningen i formen. Lyft upp bären och lägg dem på mandelmasseblandningen i formen eller bred ut lingonsylten.

  3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 min och låt svalna.

Ur Matmagasinet nr 11/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Populära recept

Se alla