Morotskaka

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 11/2 tsk kanel
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 3 dl morötter,fint rivna
  • Glasyr
  • 11/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g smör
  • 60 g philadelphiaost

Hur gör man?

Vispa ägg o socker poröst.

Rör ner oljan.

Blanda det torra ingredienserna,och rör ner dem.

Rör sist i morötterna.

Häll smeten i en välsmord form med löstagbart botten.

Grädda kakan i 175 grader i c:a 40-50 min.

Glasyr

Rör i hop smör och ost,blanda ner vaniljsocker och florsocker.

Bred över kakan.

Populära recept

Se alla