Mjölkfria kärleksmums
Du behöver
- Kaka
- 100 g smält margarin (mjölkfritt)
- 1 dl kokosgrädde (Garant lila förpackning)
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 0,75 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- Glasyr
- 100 g margarin (mjölkfritt)
- 1 dl kakao
- 5 dl florsocker
- 0,5 dl kaffe
- Topping
- 2 msk riven kokos
- en nypa flingsalt
- en nypa blomsterströssel
Hur gör man?
Kaka
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Klä en form (ca 20x30 cm) med smörpapper.
-
Smält margarinet i en kastrull. Tag av från plattan och rör i kokosgrädden.
-
Vispa socker och ägg pösigt.
-
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
-
Häll i smörblandningen i äggblandningen och rör runt.
-
Avsluta med att röra i de torra ingredienserna.
-
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (känn med en kaksticka så att kakan är klar).
Låt kakan svalna något före du gör glasyren.
Glasyr 9. Smält margarinet i en kastrull.
-
Rör i övriga ingredienser till en jämn smet.
-
Häll glasyren på kakan som du låtit svalna. Toppa kakan med riven kokos, flingsalt och blomsterströssel.
Dela kakan i fyrkanter och servera.