Mjölkfria kärleksmums

Du behöver

  • Kaka
  • 100 g smält margarin (mjölkfritt)
  • 1 dl kokosgrädde (Garant lila förpackning)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 100 g margarin (mjölkfritt)
  • 1 dl kakao
  • 5 dl florsocker
  • 0,5 dl kaffe
  • Topping
  • 2 msk riven kokos
  • en nypa flingsalt
  • en nypa blomsterströssel

Hur gör man?

Kaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Klä en form (ca 20x30 cm) med smörpapper.

  3. Smält margarinet i en kastrull. Tag av från plattan och rör i kokosgrädden.

  4. Vispa socker och ägg pösigt.

  5. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.

  6. Häll i smörblandningen i äggblandningen och rör runt.

  7. Avsluta med att röra i de torra ingredienserna.

  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (känn med en kaksticka så att kakan är klar).

Låt kakan svalna något före du gör glasyren.

Glasyr 9. Smält margarinet i en kastrull.

  1. Rör i övriga ingredienser till en jämn smet.

  2. Häll glasyren på kakan som du låtit svalna. Toppa kakan med riven kokos, flingsalt och blomsterströssel.

Dela kakan i fyrkanter och servera.

Populära recept

Se alla