Glutenfria Pepparkakor

Du behöver

  • 100 g socker
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 150 g smör eller margarin alt mjölkfritt
  • 3/4 dl vispgrädde (ska vispas) alt Kara kokosgrädde vispbar
  • 1½ tsk kanel
  • 1½ tsk kardemumma
  • 1½ tsk ingefära
  • 1½ tsk nejlikor
  • 1 dl Pofiber
  • 8-9 dl Finax Glutenfri Mjölmix /naturligt gluten o mjölkfri (eller annan mix beroende på allergi/intolerans)
  • ½ msk bikarbonat

Hur gör man?

Rör socker och matfett poröst. Tillsätt sirap och kryddor. Rör om och tillsätt den vispade grädden. Blanda ner Pofiber och låt stå i 5 minuter.

Blanda mjölmix och bikarbonat. Rör ner blandningen i degen. Spara lite mjölmix till utbakningen. Degen ska vara fast. Låt degen vila i kylen under ca 12 timmar.

Värm ugnen till 175-200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölad linnehandduk (diskhandduk) och tag ut kakor med mått. Grädda i ca 5 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Populära recept

Se alla