Glutenfria Pepparkakor
Du behöver
- 100 g socker
- 3/4 dl ljus sirap
- 150 g smör eller margarin alt mjölkfritt
- 3/4 dl vispgrädde (ska vispas) alt Kara kokosgrädde vispbar
- 1½ tsk kanel
- 1½ tsk kardemumma
- 1½ tsk ingefära
- 1½ tsk nejlikor
- 1 dl Pofiber
- 8-9 dl Finax Glutenfri Mjölmix /naturligt gluten o mjölkfri (eller annan mix beroende på allergi/intolerans)
- ½ msk bikarbonat
Hur gör man?
Rör socker och matfett poröst. Tillsätt sirap och kryddor. Rör om och tillsätt den vispade grädden. Blanda ner Pofiber och låt stå i 5 minuter.
Blanda mjölmix och bikarbonat. Rör ner blandningen i degen. Spara lite mjölmix till utbakningen. Degen ska vara fast. Låt degen vila i kylen under ca 12 timmar.
Värm ugnen till 175-200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölad linnehandduk (diskhandduk) och tag ut kakor med mått. Grädda i ca 5 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.