
Lax & Tomatgrätäng
Du behöver
- 400 g laxfilé utan skinn
- 400 g potatis
- 200 g morötter
- 100 g palsternacka
- 100 g kålrot
- 1 gul lök
- ¾ tsk salt
- ½ tsk citronpeppar
- 2½ dl flytande mjölkfritt margarin
- 2½ dl krossade eller passerade tomater
- 1 dl vatten
- 2–3 tomater
- flytande mjölkfritt margarin (till formen)
Hur gör man?
Sätt ugnen på 200 grader och smörj formen med flytande margarin
Skär lax fil'en i strimlor
Skala & tärna potatisen & rotfrukterna
Hacka löken
Lägg hälften av potatisen,rotfrukterna och löken i formen varvat med hälften av saltet
Lägg på laxen & strö över citronpeppar.Lägg över resten av potatisen,rotfrukterna och löken varvat med res´terande saltmängd
Blanda margarinet,tomatsås & vatten.Häll i formen
Skiva tomaterna & lägg dom övers.Grädda i ugnen 40-50 min
Annons