Marängtårta
Du behöver
- 4 äggvitor
- ½ tsk ättiksprit
- 3 dl socker
- 1 tsk bakpulver
Hur gör man?
-
Lägg äggvitorna i en bunke, stå framme en stund så de blir i rumstempertur.
-
Sätt ungne på 225 grader. Markera en cirkel, ca 21 cm i diamenter på baksidan av ett bakpapper. Vänd pappret och lägg det på en bakpöåt.
-
Tillsätt attikspriten i äggvitorna och vispa dem till ett fast skum.
-
Tillsätt 2 ½ dl av sockret i äggviteskummet, lite i taget under fortsatt vispning, till en styv smet.
-
Blanda ner bakpulvret i resten avsockret och vänd varsamt ner i skummet.
-
Klicka upp smeten innanför markeringen på bakpappret.
-
Ställ in marängbotten mitt i ugnen. Stäng av ugnen och låt botten gräddas medan värmen sjunker. Botten är klar då ugnen kallnat. Låt gärna marängen stå över natten att eftertorka. Lossa marängbotten från bakpappret och lägg den på ett tårtfatt.
-
Fyllning och granera efter vad ssom önskas.