Lammgryta med bönor

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 1½ kg benfritt lammkött t ex av steken
  • ½ dl olja
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 l köttbuljong (tärnig eller fond + vatten) kontrollera innehåll
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 squash
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 3 burkar vita bönor à 400 g

Hur gör man?

Skala och hacka vitlök och lök. Skär köttet i kuber, ca 1x1 cm. Fräs lök och kött i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på buljong och tillsätt tomatpuré. Låt grytan koka ca 20 min.

Skölj och skär squashen i tärningar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Lägg grönsakerna i grytan och koka ytterligare 15-20 min. Smaka av grytan med paprika- och chilipulver. Låt bönorna rinna av och blanda ner dem i grytan.

Servera med en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd.

Populära recept

Se alla