Lammgryta med bönor
Du behöver
- 3 vitlöksklyftor
- 3 gula lökar
- 1½ kg benfritt lammkött t ex av steken
- ½ dl olja
- 2 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 l köttbuljong (tärnig eller fond + vatten) kontrollera innehåll
- ½ dl tomatpuré
- 2 squash
- 2 röda paprikor
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk chilipulver
- 3 burkar vita bönor à 400 g
Hur gör man?
Skala och hacka vitlök och lök. Skär köttet i kuber, ca 1x1 cm. Fräs lök och kött i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på buljong och tillsätt tomatpuré. Låt grytan koka ca 20 min.
Skölj och skär squashen i tärningar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Lägg grönsakerna i grytan och koka ytterligare 15-20 min. Smaka av grytan med paprika- och chilipulver. Låt bönorna rinna av och blanda ner dem i grytan.
Servera med en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd.