Fröknäcke med chiafrön
Du behöver
- Till 1 plåt fröknäcke
- 2 dl majsmjöl
- 3/4 dl solrosfrön
- 1/2 dl sesamfrön
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/4 dl chiafrön
- 2 dl kokande vatten
- 1/2 dl rapsolja
- flingsalt
Hur gör man?
-
Grovhacka pumpakärnorna och lägg i en bunke, tillsätt resten av fröerna och majsmjölet.
-
Mät upp oljan och häll ner i mjölblandningen, koka upp vattnet och tillsätt även det, rör om tills allt blandats.
-
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut degen till en platt kaka som täcker hela plåten, använd en slickepott eller fingrarna.
-
Strö över valfri mängd flingsalt - och/eller någon annan krydda om man vill- tryck till lite lätt med fingrarna så att saltet fastnar.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, 150 grader.
Gott med tex skinkmjukost eller mosad avokado med lite örtsalt