klaras frösmulpaj
Du behöver
frösmulor
- 150g smör
- 1dl valfri glutenfri mix
- 0,5dl sempers rena havre
- 0,5dl krossad bovete
- 0,5dl solrosfrön
- 0,5dl krossat linfrö
- 0,5dl pumpakärnor
- 1dl råsocker
- 1tsk vaniljsocker(kolla så det är utan gluten)
- 0,5tsk kanel
- 0,5tsk mald kardemumma
fyllning
- 5 äpplen
- 2msk flytande honung
- 1msk socker
- 1tsk kanel
Hur gör man?
Värm ugnen till 225 grader. Dela smöret i bitar och blanda det med alla ingredienser till frösmulorna. Fördela hälften av frösmulorna i en pajform,ca 28 cm i diameter, och grädda i 6-7 min.
Skala och kärna ur äpplena,dela dem i skivor eller klyftor.
Lägg äpplena i en bunke,ringla över honung och strö över kanel och socker,blanda.
Lägg klyftorna i formen och smula över resten av frösmulorna.
Grädda längst ner i ugnen i 20-25 min.
Servera med vaniljyoghurt.