klaras frösmulpaj

Du behöver

frösmulor

  • 150g smör
  • 1dl valfri glutenfri mix
  • 0,5dl sempers rena havre
  • 0,5dl krossad bovete
  • 0,5dl solrosfrön
  • 0,5dl krossat linfrö
  • 0,5dl pumpakärnor
  • 1dl råsocker
  • 1tsk vaniljsocker(kolla så det är utan gluten)
  • 0,5tsk kanel
  • 0,5tsk mald kardemumma

fyllning

  • 5 äpplen
  • 2msk flytande honung
  • 1msk socker
  • 1tsk kanel

Hur gör man?

Värm ugnen till 225 grader. Dela smöret i bitar och blanda det med alla ingredienser till frösmulorna. Fördela hälften av frösmulorna i en pajform,ca 28 cm i diameter, och grädda i 6-7 min.

Skala och kärna ur äpplena,dela dem i skivor eller klyftor.

Lägg äpplena i en bunke,ringla över honung och strö över kanel och socker,blanda.

Lägg klyftorna i formen och smula över resten av frösmulorna.

Grädda längst ner i ugnen i 20-25 min.

Servera med vaniljyoghurt.

Populära recept

Se alla