Kärleksmums

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/4 dl glutenfri mjölmix / mjölkfri mjölmix / mjölk-vetestärkelse-soja ärtbönfri mix
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 75g smält margarin el smör, laktosfritt/mjölkfritt efter överkänslighet
  • 3/4 dl mjölk eller mjölkersättning

Glasyr

  • 1 3/4 dl florsocker
  • 25 g laktosfritt eller mjölkfritt margarin el smör, efter överkänslighet
  • 2 msk kaffe
  • 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor

Hur gör man?

  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao och rör ner med mjölk och avsvalnade fettet.

  3. Häll smeten i en liten långpanna 25x35 cm klädd med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakan i 225c i ca 15 min.

  5. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt dom övriga ingredienserna för glasyren under omrörning.

  6. Bred glasyren över den varma kakan.

Strö på lite kokos över hela kakan.

Låt kakan kallna och skär den sedan i lagom stora fyrkantiga bitar.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 170 kcal

Populära recept

Se alla