Kärleksmums
Du behöver
- 1 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 1/4 dl glutenfri mjölmix / mjölkfri mjölmix / mjölk-vetestärkelse-soja ärtbönfri mix
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 75g smält margarin el smör, laktosfritt/mjölkfritt efter överkänslighet
- 3/4 dl mjölk eller mjölkersättning
Glasyr
- 1 3/4 dl florsocker
- 25 g laktosfritt eller mjölkfritt margarin el smör, efter överkänslighet
- 2 msk kaffe
- 1/2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
Hur gör man?
-
Vispa ägg och socker pösigt.
-
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao och rör ner med mjölk och avsvalnade fettet.
-
Häll smeten i en liten långpanna 25x35 cm klädd med bakplåtspapper.
-
Grädda kakan i 225c i ca 15 min.
-
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt dom övriga ingredienserna för glasyren under omrörning.
-
Bred glasyren över den varma kakan.
Strö på lite kokos över hela kakan.
Låt kakan kallna och skär den sedan i lagom stora fyrkantiga bitar.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 170 kcal