Mjuk pepparkaka

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker (gärna råsocker)
  • 1 dl filmjölk
  • 2 1/2 dl fin glutenfrimix med mjölk (ex semper eller finax)
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda kryddnejlikor

till formen

  • 2 msk flytande margarin eller smält smör
  • 2-3 msk glutenfritt ströbröd eller kokos

till servering

  • gräddfil eller vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt

Hur gör man?

  1. Värm ugnen till 175 grader

  2. Vispa ägg och socker vitt

  3. Rör i filmjölken

  4. Blanda alla torra ingredienserna inklusive kryddor och vänd ner i smeten.

  5. Smörj och bröa en kakform. häll ner smeten i formen.

  6. Grädda nedre delen av ugnen tills kakan släpper kanten. Det brukar ta 45-50 min.

  7. Låt kakan stå i 5 minuter. ta därefter upp den ur formen.

  8. Servera kakan med gräddfil eller lättvispad grädde med en rejäl klick lingonsylt.

KLART

Populära recept

Se alla