Mjuk pepparkaka
Du behöver
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker (gärna råsocker)
- 1 dl filmjölk
- 2 1/2 dl fin glutenfrimix med mjölk (ex semper eller finax)
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malda kryddnejlikor
till formen
- 2 msk flytande margarin eller smält smör
- 2-3 msk glutenfritt ströbröd eller kokos
till servering
- gräddfil eller vispgrädde
- 1 dl lingonsylt
Hur gör man?
-
Värm ugnen till 175 grader
-
Vispa ägg och socker vitt
-
Rör i filmjölken
-
Blanda alla torra ingredienserna inklusive kryddor och vänd ner i smeten.
-
Smörj och bröa en kakform. häll ner smeten i formen.
-
Grädda nedre delen av ugnen tills kakan släpper kanten. Det brukar ta 45-50 min.
-
Låt kakan stå i 5 minuter. ta därefter upp den ur formen.
-
Servera kakan med gräddfil eller lättvispad grädde med en rejäl klick lingonsylt.
KLART