Rabarberpaj med mandelmassa
Du behöver
Smuldeg
- ca 500 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 1/2 -1 dl socker
Smuldeg
- 2 dl glutenfri mjölmix efter allergi
- 1 dl havregryn, ren havre
- 1/2 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- 75 g mandelmassa kontrollera innehåll
- 100 g smör eller margarin efter allergi
Hur gör man?
- Sätt ugnen på 200°. Ansa den späda
rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora
bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.
Blanda samman potatismjöl och socker.
Fördela det över rabarbern och rör om lite. 2. Blanda samman mjölmixen, havregryn,
socker och kardemumma. Riv mandelmassan
grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i
mjölblandningen till en smulig massa. 3. Strö smuldegen över rabarbern och grädda
mitt i ugnen ca 25 minuter. Bjud vaniljvisp,
grädde, vaniljglass eller lättglass till efter allergi.