Rabarberpaj med mandelmassa

Du behöver

Smuldeg

  • ca 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 -1 dl socker

Smuldeg

  • 2 dl glutenfri mjölmix efter allergi
  • 1 dl havregryn, ren havre
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g mandelmassa kontrollera innehåll
  • 100 g smör eller margarin efter allergi

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa den späda

rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora

bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.

Blanda samman potatismjöl och socker.

Fördela det över rabarbern och rör om lite. 2. Blanda samman mjölmixen, havregryn,

socker och kardemumma. Riv mandelmassan

grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i

mjölblandningen till en smulig massa. 3. Strö smuldegen över rabarbern och grädda

mitt i ugnen ca 25 minuter. Bjud vaniljvisp,

grädde, vaniljglass eller lättglass till efter allergi.

Populära recept

Se alla