Biff Tartar med savojkål och tomat
Du behöver
- 300 g köttfärs
- 2 msk fibrexflingor eller strömalen fibrex
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- ½ (50 g) finhackad gul lök
- 2 msk Slotts senap original
- 2 msk kapris
- 2 msk färsk riven pepparrot
- 1 tsk salt
- 2-3 krm grovmalen svartpeppar
- 1 msk mjölk- och sojafritt margarin
Till savojkål och tomat
- 500 g savojkål i bitar
- 1 msk mjölk- och sojafritt margarin
- 1 st (100 g) hackad gul lök
- 2-3 st (150 g) tomater i klyftor
- 1 msk vinäger
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Till servering
- 4 msk klippt kryddkrasse
- nyriven pepparrot
Hur gör man?
-
Blanda fibrexflingor och vatten och låt svälla i cirka 5 minuter.
-
Tillsätt övriga ingredienser utom margarinet och blanda väl.
-
Forma färsen till 8 biffar.
-
Stek biffarna i svagt brynt margarin, 3-4 minuter på varje sida.
-
Fräs löken i margarinet i en stor stekpanna för savojkål och tomat.
-
Tillsätt kål, tomat, vinäger, socker, salt och svartpeppar.
-
Rör om och lägg på lock, låt koka på svag värme i 10-20 minuter.
-
Smaka av och justera kryddningen vid behov.
-
Servera biffarna med kryddkrassen och nyriven pepparrot.
-
Lägg upp savojkålen bredvid biffarna.
-
Servera med kokt potatis.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 400 kcal