Biff Tartar med savojkål och tomat

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 2 msk fibrexflingor eller strömalen fibrex
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ½ (50 g) finhackad gul lök
  • 2 msk Slotts senap original
  • 2 msk kapris
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk mjölk- och sojafritt margarin

Till savojkål och tomat

  • 500 g savojkål i bitar
  • 1 msk mjölk- och sojafritt margarin
  • 1 st (100 g) hackad gul lök
  • 2-3 st (150 g) tomater i klyftor
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • 4 msk klippt kryddkrasse
  • nyriven pepparrot

Hur gör man?

  1. Blanda fibrexflingor och vatten och låt svälla i cirka 5 minuter.

  2. Tillsätt övriga ingredienser utom margarinet och blanda väl.

  3. Forma färsen till 8 biffar.

  4. Stek biffarna i svagt brynt margarin, 3-4 minuter på varje sida.

  5. Fräs löken i margarinet i en stor stekpanna för savojkål och tomat.

  6. Tillsätt kål, tomat, vinäger, socker, salt och svartpeppar.

  7. Rör om och lägg på lock, låt koka på svag värme i 10-20 minuter.

  8. Smaka av och justera kryddningen vid behov.

  9. Servera biffarna med kryddkrassen och nyriven pepparrot.

  10. Lägg upp savojkålen bredvid biffarna.

  11. Servera med kokt potatis.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 400 kcal

Populära recept

Se alla