Falska Pepparkakor för alla, lättkavlade
Du behöver
- 1,5 dl vatten
- 3 tsk Rapsy-frutty
- 1 dl sirap
- 2 msk sockerkulör
- 300g mjölkfritt bakmargarin
- 3dl strösocker
- Ev vaniljarom
- 2 tsk bikarbonat
- 4 dl majsmjöl
- 4-5 dl majsena
Hur gör man?
Blanda 3 tsk Rapsy-frutty med 1,5 dl vatten till yoghurt konsistens enligt förpackningen. (Detta ersätter ägg i smeten.)
Koka upp matfett, sirap och socker.
Blanda ner Rapsy-frutty, mjölet, sockerkulören och bikarbonaten.
Arbeta ihop allt till en deg. Låt degen vila svalt 1-2 dygn.
Ta fram degen och arbeta den smidig. Kavla ut den tunt, använd majsena till utbaket (det är lätt att borsta av även efter att kakorna är bakta).
Sätt ugnen på 200°C.
Ta ut kakor med mått och lägg dem på kalla plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Ganera med kristyr av 1-2 dl florsocker och 0,5-1 tsk saft eller vatten och spritsa på!
Kan även bakas utan bikarbonat för dem med känslig mage!