Falska Pepparkakor för alla, lättkavlade

Du behöver

  • 1,5 dl vatten
  • 3 tsk Rapsy-frutty
  • 1 dl sirap
  • 2 msk sockerkulör
  • 300g mjölkfritt bakmargarin
  • 3dl strösocker
  • Ev vaniljarom
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl majsmjöl
  • 4-5 dl majsena

Hur gör man?

Blanda 3 tsk Rapsy-frutty med 1,5 dl vatten till yoghurt konsistens enligt förpackningen. (Detta ersätter ägg i smeten.)

Koka upp matfett, sirap och socker.

Blanda ner Rapsy-frutty, mjölet, sockerkulören och bikarbonaten.

Arbeta ihop allt till en deg. Låt degen vila svalt 1-2 dygn.

Ta fram degen och arbeta den smidig. Kavla ut den tunt, använd majsena till utbaket (det är lätt att borsta av även efter att kakorna är bakta).

Sätt ugnen på 200°C.

Ta ut kakor med mått och lägg dem på kalla plåtar med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen, ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Ganera med kristyr av 1-2 dl florsocker och 0,5-1 tsk saft eller vatten och spritsa på!

Kan även bakas utan bikarbonat för dem med känslig mage!

Populära recept

Se alla