Vit kladdkaka

Du behöver

  • 200g vit choklad
  • 200g smör
  • 4 dl socker
  • 300g kesella 10procent
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • GARNERING
  • 200g tinade blåber och hallon
  • 1½msk florsocker
  • 1 dl aprikospuré (barnmat)

Hur gör man?

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i micron på låg effekt. Tillsätt matfettet och rör tills det smälter.

Rör samman sockret och kesellan till en jämn smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskalet och saften.

Blanda noga mjölet,vaniljsockret,bakpulvretoch saltet i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan 40-45 minuter.

Blanda bären florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.

Populära recept

Se alla