Kålpudding

Du behöver

  • ½-1 vitkål
  • milda culinesse eller annat mjölkfritt margarin
  • ca 1-2 msk sirap
  • (ev. kinesisk soya - om allergin tillåter)
  • 500-800 g köttfärs
  • 1-2 kokta potatisar
  • grillkrydda (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • vatten
  • 1 köttbuljong (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
    • ½ l vatten

Hur gör man?

Skär vitkålen i bitar

bryn kålen i lite margarin tills den är genomskinlig eller ljust brun i en stekpanna eller gryta.

Slå på sirapen och låt den gå in i kålen.

Stänk ev. på kinesisk soya tills kålen fått aptitlig färg.

Riv potatisen och blanda i en skål med köttfärsen. Blanda i kryddorna och häll i vatten tills färsen är smetig och lätt att röra runt i.

Eldfast form.

Kål i botten, färsen i mitten och kål över.

Lämna en ränna runt ytterkanten på formen på ca 1-2 cm där det inte finns någon färs.

Lös upp 1 buljongtärning i ½ liter kokande vatten.

Häll på buljongen över färsen och kålen tills det täcker färsen men inte översta lagret med kål.

Ugn 200 grader

½-1 timme.

Populära recept

Se alla