Kålpudding
Du behöver
- ½-1 vitkål
- milda culinesse eller annat mjölkfritt margarin
- ca 1-2 msk sirap
- (ev. kinesisk soya - om allergin tillåter)
- 500-800 g köttfärs
- 1-2 kokta potatisar
- grillkrydda (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
- vitpeppar
- svartpeppar
- salt
- vatten
- 1 köttbuljong (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
-
- ½ l vatten
Hur gör man?
Skär vitkålen i bitar
bryn kålen i lite margarin tills den är genomskinlig eller ljust brun i en stekpanna eller gryta.
Slå på sirapen och låt den gå in i kålen.
Stänk ev. på kinesisk soya tills kålen fått aptitlig färg.
Riv potatisen och blanda i en skål med köttfärsen. Blanda i kryddorna och häll i vatten tills färsen är smetig och lätt att röra runt i.
Eldfast form.
Kål i botten, färsen i mitten och kål över.
Lämna en ränna runt ytterkanten på formen på ca 1-2 cm där det inte finns någon färs.
Lös upp 1 buljongtärning i ½ liter kokande vatten.
Häll på buljongen över färsen och kålen tills det täcker färsen men inte översta lagret med kål.
Ugn 200 grader
½-1 timme.