Chokladkaka
Du behöver
- 3 dl socker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 150 g flytande mjölkfritt margarin
- (culinesse)
ersättning för 2 ägg
- (2 tsk maizena blandas med 4 msk vatten,
- häll i 1 msk flytande margarin och rör tills
- det är klimpfritt - ev. värm något i micro för
- att få det att gå ihop mera)
- 1,5 dl hett vatten
- (ursprungligen är det 1,5 tsk bakpulver i
- också, men det glömde jag och kakan blev
- jättegod, om än inte lika hög som vanligt -
- välj själv)
Hur gör man?
Rör ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt ägg-ersättningen och smälta
margarinet (flytande margarin behöver inte
smältas först).
vispa ihop.
Tillsätt det heta vattnet sist, vispa så det
blir en jämn smet. (smeten blir ganska lös)
Häll i en rund vanlig smord och bröad form.
Jag använde Olda ströbröd/majsmjöl och
flytande margarin till formen.
Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.