Chokladkaka

Du behöver

  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 150 g flytande mjölkfritt margarin
  • (culinesse)

ersättning för 2 ägg

  • (2 tsk maizena blandas med 4 msk vatten,
  • häll i 1 msk flytande margarin och rör tills
  • det är klimpfritt - ev. värm något i micro för
  • att få det att gå ihop mera)
  • 1,5 dl hett vatten
  • (ursprungligen är det 1,5 tsk bakpulver i
  • också, men det glömde jag och kakan blev
  • jättegod, om än inte lika hög som vanligt -
  • välj själv)

Hur gör man?

Rör ihop alla torra ingredienser.

Tillsätt ägg-ersättningen och smälta

margarinet (flytande margarin behöver inte

smältas först).

vispa ihop.

Tillsätt det heta vattnet sist, vispa så det

blir en jämn smet. (smeten blir ganska lös)

Häll i en rund vanlig smord och bröad form.

Jag använde Olda ströbröd/majsmjöl och

flytande margarin till formen.

Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.

Populära recept

Se alla