Linnéa kaka

Linnéa kaka

Annons

Du behöver

  • 1,5 paket kolakakor (Sempers glutenfria)
  • 100 g riktigt smör
  • 5 dl crème fraiche (ej lättvarianten)
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Förslag på dekoration/tillbehör

  • hallon
  • björnbär
  • citronmeliss
  • florsocker (att pudra över)

Annat gott till

  • jordgubbar
  • jordgubbar marinerade i lime och florsocker
  • passionsfrukt blandat med florsocker (skedas över kakan)

Hur gör man?

Smält smöret, smula sönder kakorna och

mixa med smöret i en matberedare. Bred ut

smulsmeten i en rund form med löstagbar

botten.

Lägg en foliebit under formen för säkerhets

skull, den kan läcka. Grädda i 5-10 min i

mitten av ugnen, 200 °. Ställ åt sidan att

svalna.

Blanda creme fraiche med siktat florsocker

och vaniljsocker. Bred ut över den förgräddade

botten. Grädda i mitten av ugnen i 180° i ca

7-10 min, tills ytan stelnat lite.

Låt kakan svalna ordentligt, en sväng i frysen

om man har bråttom, annars en längre stund

täckt i kylskåp.

Servera tårtan helt kall, gärna dekorerade

med hallon, björnbär, citronmeliss och

florsocker pudrat över.

Jättegott!!!

Annons

Populära recept

Se alla

Annons