Linnéa kaka
Du behöver
- 1,5 paket kolakakor (sempers glutenfria)
- 100gr riktigt smör
- 5 dl creme fraiche (ej lättvarianten)
- 1,5 dl florsocker
- 2msk vaniljsocker
förslag på dekoration/tillbehör
- hallon, björnbär, citronmeliss på kakan som
- sen pudras med florsocker
annat gott till är
- jordgubbar
- eller
- jordgubbar marinerade i lime och florsocker
- eller
- passionsfrukt blandat med florsocker skedat
- över kakan
Hur gör man?
Smält smöret, smula sönder kakorna och
mixa med smöret i en matberedare. Bred ut
smulsmeten i en rund form med löstagbar
botten.
Lägg en foliebit under formen för säkerhets
skull, den kan läcka. Grädda i 5-10 min i
mitten av ugnen, 200 °. Ställ åt sidan att
svalna.
Blanda creme fraiche med siktat florsocker
och vaniljsocker. Bred ut över den förgräddade
botten. Grädda i mitten av ugnen i 180° i ca
7-10 min, tills ytan stelnat lite.
Låt kakan svalna ordentligt, en sväng i frysen
om man har bråttom, annars en längre stund
täckt i kylskåp.
Servera tårtan helt kall, gärna dekorerade
med hallon, björnbär, citronmeliss och
florsocker pudrat över.
Jättegott!!!