Linnéa kaka

Du behöver

  • 1,5 paket kolakakor (sempers glutenfria)
  • 100gr riktigt smör
  • 5 dl creme fraiche (ej lättvarianten)
  • 1,5 dl florsocker
  • 2msk vaniljsocker

förslag på dekoration/tillbehör

  • hallon, björnbär, citronmeliss på kakan som
  • sen pudras med florsocker

annat gott till är

  • jordgubbar
  • eller
  • jordgubbar marinerade i lime och florsocker
  • eller
  • passionsfrukt blandat med florsocker skedat
  • över kakan

Hur gör man?

Smält smöret, smula sönder kakorna och

mixa med smöret i en matberedare. Bred ut

smulsmeten i en rund form med löstagbar

botten.

Lägg en foliebit under formen för säkerhets

skull, den kan läcka. Grädda i 5-10 min i

mitten av ugnen, 200 °. Ställ åt sidan att

svalna.

Blanda creme fraiche med siktat florsocker

och vaniljsocker. Bred ut över den förgräddade

botten. Grädda i mitten av ugnen i 180° i ca

7-10 min, tills ytan stelnat lite.

Låt kakan svalna ordentligt, en sväng i frysen

om man har bråttom, annars en längre stund

täckt i kylskåp.

Servera tårtan helt kall, gärna dekorerade

med hallon, björnbär, citronmeliss och

florsocker pudrat över.

Jättegott!!!

Populära recept

Se alla