Teffbröd

Teffbröd

Annons

Du behöver

  • 5 dl teff mjöl
  • 1 dl glutenfritt mjöl (ex Jyttemjöl original)
  • 1 msk linfrö, sesamfrö eller solrosfrö (efter smak)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk matolja
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • timjan (valfritt)
  • oregano (valfritt)
  • dragon (valfritt)
  • oliver (valfritt)
  • soltorkade tomater (valfritt)

Hur gör man?

Blanda de torra ingredienserna i en bunke

Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet

Blanda degen ordentligt 3-4 minuter, gärna i/med maskin

Degen bli ganska lös och kan inte knådas.

Låt degen jäsa ca 1 timme

Häll degen i en smord brödform

Grädda i 200 grader ca 40 minuter

Om den blir mörk - täck över med folie

Annons

Populära recept

Se alla

Annons