
Teffbröd
Annons
Du behöver
- 5 dl teff mjöl
- 1 dl glutenfritt mjöl (ex Jyttemjöl original)
- 1 msk linfrö, sesamfrö eller solrosfrö (efter smak)
- 1 tsk salt
- 3 msk matolja
- 5 dl vatten
- 50 g jäst
- timjan (valfritt)
- oregano (valfritt)
- dragon (valfritt)
- oliver (valfritt)
- soltorkade tomater (valfritt)
Hur gör man?
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet
Blanda degen ordentligt 3-4 minuter, gärna i/med maskin
Degen bli ganska lös och kan inte knådas.
Låt degen jäsa ca 1 timme
Häll degen i en smord brödform
Grädda i 200 grader ca 40 minuter
Om den blir mörk - täck över med folie
Annons