Bakpulverplättar
Du behöver
- 4 st ägg
- 6 dl laktosfri mjölk
- 2 msk majsolja
- 8-9 dl glutenfritt mjöl
- 4 tsk bakpulver (glöm inte kolla för gluten)
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 msk strösocker
Hur gör man?
-
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
-
Vispa samman ägg, mjölk,socker och olja i en större bunke.
-
Häll i mjölblandningen i mjölk/äggblandningen, medan du vispar.
-
Vispa ihop till en tjock smet.(Det går för hand, men jag rekommenderar elvisp.) Är smeten fortfarande lättflytande så pudra över lite mer mjöl och vispa ner det. Är smeten för tunn, fluffar sig inte plättarna.
-
Stek plättarna i olja. Plättjärn är såklart bäst, men annars fungerar det bra att ta ca ½ dl smet per plätt i ett vanligt stekjärn.
-
Kan serveras med sirap eller sylt och grädde. Själv föredrar jag att äta dem utan tillbehör.
Kanon som eftermiddagsfika eller i matsäcken när ungarna är på utflykt.