Hallon och citruspaj med marräng

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk Strösöcker
  • 2 msk vanligt vatten
  • 100 gram smör

Fyllning

  • 1 dl mosade hallon
  • 1 dl Citrussaft ( lime Funkar också väldigt bra )
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • 3 st äggulor
  • 0.5 msk rivet citron eller limeskal ( kan uteslutas )
  • 50 gram kallt baksmör

Marrängtäcke

  • 3 st äggvitor
  • 0.75 dl strösocker

Hur gör man?

Såhär gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att göra pajdegen, blanda alla ingredienserna samman i en bunke tills den har blivit fast och fin. Knåda ut all pajdeg i en form med löstagbara kanter och grädda tills det ser gyllenbrunt ut. ( tiden varierar om du har varmluftsugn eller inte )

  2. Blanda Hallonen, citrussaft, socker, Potatismjöl, ägg och äggulor i en kastrull. Sjud sakta under omrörning och dra av den från plattan direkt när den har börjat tjockna, flytta sedan över smeten till en kall skål så inte smeten fortsätter att tjockna.

  3. Blanda i ev. limeskalet och smöret i små kuber i hallon krämen. Rör tills smören har smält och låt sedan krämen svalna.

  4. Sänk ugnen till 150 gradet. Häll hallonkrämen i det förgräddade pajskalet.

  5. Vispa först vitorna till ett hårt skum, du ska kunna vända skålen med äggvitorna uppochner och äggvitorna ska inte ramla ut, så tjockt ska det vara. Tillsätt sockret och vispa smeten blank.

  6. Bred marrängenöven hallonkrämen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills marrängen fått lite färg, ca 10-15 minuter. Låt pajen helst stå och vila i kylen innan servering, minst en timme, Då vlir den som bäst!. Serveras bara som den är eller med färska hallon

OBS: Stoppa inte aliminiumfolie över kakan, då smälter marrängen!!

Populära recept

Se alla