Majsfritt, glutenfritt matbröd

Du behöver

  • ½ pkt jäst
  • 3 dl rismjölk
  • 1 dl vatten
  • 3½ dl bovetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl Oldas instant rismjöl/risgröt
  • en gnutta salt, en gnutta socker ev.

Hur gör man?

Värm rismjölk och vatten i en kasrull till fingervarmt.

Smula jästen i en bunke och häll på vätskan.

Rör tills jästen löst sig.

Blanda i resten av ingredienserna.

Lägg en bakduk över och låt jäsa till ca dubbel storlek.

Jag skopar upp degen i stora muffinsformar eller en smord muffinsbakplåt, fyller dem till ca hälften.

'Degen' är ganska så lös.

Grädda i ca 15 minuter, 200 grader i vanlig ugn eller 190 i varmluft.

Populära recept

Se alla